JWL

 

JWL – kwalitatieve luchtgereedschappen en toebehoren

JWL is een Deense producent van blaaspistolen, luchtgereedschappen en accessoires voor gebruik met perslucht.

Over JWL Air Control

JWL heeft een trotse geschiedenis die teruggaat tot 1963. Het bedrijf heeft zich toegelegd op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige gereedschappen voor perslucht, naast threading, draaien en frezen. De compressieluchthulpmiddelen worden vervaardigd in de ultramoderne fabriek in Hedensted, waar een toegewijd en bekwaam team voortdurend streeft naar innovatieve oplossingen die duurzaam, efficiënt en grondig getest zijn volgens de strenge kwaliteitsnormen van JWL.

De Missie van JWL

De missie van JWL omvat het ontwikkelen en produceren van duurzame en gebruiksvriendelijke persluchthulpmiddelen van topkwaliteit. De focus ligt op innovatieve oplossingen en een diepgaand respect voor milieubewustzijn, om ervoor te zorgen dat gebruikers consistente, efficiënte en correcte resultaten bereiken.

De Visie van JWL

JWL streeft ernaar om het wereldwijd toonaangevende merk te zijn in de ontwikkeling en productie van persluchthulpmiddelen, zowel voor professionals als doe-het-zelvers.

De Kernwaarden van JWL

JWL wordt gedreven door vier fundamentele waarden:
 
Geloofwaardigheid – Het bedrijf houdt te allen tijde beloften en onderhoudt duurzame en aantrekkelijke relaties met klanten, leveranciers en medewerkers.
 
Kwaliteit – JWL is trots op de productie van hoogwaardige gereedschappen en minimaliseert de ecologische voetafdruk door zorgvuldige materiaalkeuzes en productieprocessen. De toewijding en competentie van de medewerkers in alle functies komen ten goede aan zowel klanten als het bedrijf.
 
Flexibiliteit – Het bedrijf omarmt verandering en handelt met vastberadenheid in alle functies. Proactiviteit, initiatief en bereidheid tot aanpassing zijn kenmerkend voor het team.
 
Klantgerichtheid – JWL zet zich actief in voor de ontwikkeling van klanten door middel van aantrekkelijke producten, hoogwaardige service en loyale partnerschappen. Het bedrijf streeft ernaar een gewaardeerde en loyale partner te zijn en samen met klanten te groeien en te evolueren.

De Geschiedenis van JWL

Sinds de bescheiden oprichting in 1963 heeft JWL vele mijlpalen bereikt:

 • 1963 – JWL wordt opgericht als een machinefabriek door Johannes W. Lund in een voormalige paardenstal aan de Nørrebrogade in Hedensted.
 • 1964 – Het bedrijf start een langdurige samenwerking met Brdr. Michelsen voor uitbesteding van persluchthulpmiddelen en threading-, draai- en freeswerk.
 • 1973 – Een nieuwe fabriek verrijst aan de Østre Ringgade (later Phønixvej), waar nu 12 medewerkers zijn gehuisvest.
 • 1976 – JWL introduceert het Air Boy® blaaspistool, een van de allereerste blaaspistolen gemaakt van kunststof in plaats van metaal.
 • 1980 – De eerste snelkoppelingen voor lucht worden geïntroduceerd.
 • 1982-87 – Gedurende de jaren tachtig ziet JWL groei in omzet, export en personeelsbestand. Tegelijkertijd investeert het bedrijf in geavanceerde machines.
 • 1988 – JWL viert zijn 25-jarig jubileum. Het succesrecept van Johannes omvat nieuwe ideeën, bekwame medewerkers, een state-of-the-art machinepark en uitmuntende service.
 • 1993 – JWL bouwt een nieuwe fabriek in Mosetoften, Hedensted, waar plasticproductie, assemblage en administratie hun intrek nemen. Margit ontvangt de Ondernemersprijs van de gemeente Hedensted.
 • 1994-99 – In de jaren negentig zet JWL gestaag door. In 1999 ontvangt het bedrijf de regionale initiatiefprijs van Dansk Industri (Deense industrie).
 • 2000 – De generatiewisseling bij JWL begint, met de toetreding van dochter Hanne Lund en zoon Kristian Lund in het bedrijf.
 • 2006-07 – Een nieuwe fabriek verrijst op Teknikervej in Hedensted, waar productie, assemblage en administratie worden geconsolideerd. In 2007 neemt Kristian Lund het stokje over bij JWL.
 • 2013 – JWL viert zijn 50-jarig jubileum. Tegenwoordig exporteert het bedrijf 80% van de productie naar ongeveer 40 landen, met succesvolle producten zoals de sodastraler.
 • 2021 – JWL lanceert de gepatenteerde QT-connector, een eenvoudig te gebruiken en volledig luchtdichte connector voor het oppompen van banden.

Verken de Innovatieve Producten van JWL

Klanten kunnen de uitgebreide collectie persluchthulpmiddelen en accessoires bekijken. JWL is er trots op producten van topkwaliteit te leveren die voldoen aan de behoeften van professionals en doe-het-zelvers. Of klanten nu precisiegereedschappen of handige accessoires zoeken, JWL heeft het allemaal.

Winkelwagen

Scroll naar boven